An Architect's Home

Client
Kelvin W.
Designer
Kelvin W.
Year
2021
Program
Residential
Status
Built & Unbuilt

“… brutally elegant…”

A contemporary take Brutalism.

MAIN ENTRANCE
Privacy is a key concern as the entrance faces the common lift lobby. The vertical slats are angled so that while it allows ventilation through, visual privacy is maintained.

ENTRANCE FOYER
The Entrance Foyer is a vestibule between the external corridor and the internal living space. It is accented by Peranakan inspired tiles – akin to those found along the 5-foot way of conserved shophouses with granulated pebble finish bordering the accent tiles continuing from the floor onto a wall acting as a backdrop to a feature shelf.

LIVING ROOM
The Living Room floor is laid with 1.6m x 1.6m large format cement-look Italian tiles that visually magnifies the space. A dark-tinted mirrored wall forms the backdrop of the TV console allows a visual continuation of space. The electrical conduits are in galvanised iron and ceilings / walls finished in cement-textured paint to carry through the brutalist/industrial theme.

DINING / KITCHEN
The Dining and Kitchen is a combined space. The centrepiece to the space is a custom-designed island finished in black/gold Dekton Saint Laurent top. Fluted panels line the rear walls, with stone flower carvings inset into black recessed niches.

STUDY ROOM
The size of the Study is deliberately reduced and compacted. The raised platform allows the space to become more intimate, yet at the same time allow the Living and Dining to visually extend into it. Concealed sliding doors encloses the room when privacy is needed.

WALK-IN WARDROBE

MASTER ENSUITE

OTHER AREAS

 

 FEATURED SITES:

  1. Home and Decor, May 2022 issue
  2. The Straits Times, Life! , 17 June 2022 (digital) & 18 June 2022 (print)
  3. Wall Hub, March 2022 issue